Het Zeistermagazine bestaat 20 jaar. Burgemeester Koos Jans­sen stuurde felicitaties: "Ik wil jul­lie daarmee hartelijk feliciteren! Door de verhalen, columns en enquêtes houden jul­lie een spiegel voor, aan de samenleving en aan de lokale politiek".

Op 30 september en 1 oktober opent de Kunstroute Zeist met een overzichtstentoonstel­ling in het Torenlaantheater. De atelier­route waarbij je kunstenaars in hun atelier of thuis kunt bezoeken, is het weekend daarna op 7 en 8 oktober. Aan de atelier­route doen 56 kunstenaars mee.

Maandagavond 2 oktober wordt om 19.30 in bioscoop Figi de film De acht bergen vertoond in de serie Boek & Film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Paolo Cognetti: Le Otto Montagne. Voorafgaand aan de vertoning is er een inleiding waarin wordt ingegaan op de film én het boek.Lees meer... 

In Den Dolder heet de lokale muziekvereniging niet Crescendo of Excelsior, maar Dr. Engelhard. Anders dus, net als wat ze zijn. Van oorsprong een traditionele fanfare, maar inmid­dels een open orkest waar al­le soorten en maten muziekinstrumenten welkom zijn.

Er is een speciale cartoon gemaakt over het 5-jarig bestaan van eetcafé Ouwekamp in Austerlitz. Volgende week valt de strip bij al­le Austerlitzers op de deurmat. Want Ouwekamp bestaat voor en door Austerlitzers. Wethouder Welting ontving het eerste exemplaar.Lees meer... 

Stadsdichter Jan-Paul Rosenberg schreef voor Open Monumenten­dag 2023 een gedicht over il­lustrator Cornelis Jetses (1873 - 1955), die van 1909 - 1911 op Tulpstraat 18 in Zeist woonde, en daarna verhuisde naar de Bergweg 37, waar hij tot 1937 heeft gewoond.

Onlangs verscheen de nieuwe roman van de beroemde schrijver Adriaan van Dis: "Naar zachtheid en een warm omhelzen". Op donderdagavond 5 oktober is hij als gast van Literair Zeist en Kramer & van Doorn in de Oosterkerk om al­les over zijn nieuwe boek te vertel­len!

Dinsdagavond 12 september organiseert Stadslab Zeist in het Torenlaan Theater een kleur­rijke filmavond over de wereld van gender en identiteit. Theatermaker Tijn de Jong presenteert het afwis­selende program­ma vol films, gesprekken, een tentoonstel­ling en afsluitend een dansavond.

Na maanden werk heeft deze week Zeister il­lustrator en grafisch vormgeefster Julia Blauw vol trots haar il­lustraties van Landgoed Vol­lenhoven gepresenteerd aan de eigenaren. Dat maakt landgoedeigenaar Alexander Kneepkens bekend.Lees meer... 

No Internet Connection