Een muzikale wereldreis door de wijk Vol­lenhove in Zeist, dat is VOLfest. Topmusici van over de hele wereld tref­fen elkaar in het wijkcentrum bij de Vol­lenhoveflats voor een serie bijzondere concerten, jamses­sies en muzikale demonstraties aan schoolkinderen.

Wat heeft een klavierspeler te zoeken op het Internationaal Liedfestival in Zeist, dat vrij­dag 13 mei begint? Liedpianist (noem hem geen begeleider) Eijsackers (55) geeft vanaf vrij­dag concerten en masterclas­ses op het Internationaal Liedfestival Zeist.

De Zeister cabaretier en singer-songwriter Dorine Wiersma staat op zater­dag 28 mei en zon­dag 29 mei in het Torenlaan Theater met haar nieuwe show ‘Vlieg op!’. In ‘Vlieg op!’ houdt Dorine zich niet meer in en zingt ze al­leen nog maar wat ze denkt!

Naar het boek "Mijn ware Verhaal" van Karin Bloemen speelt Lis­se Knaapen op indrukwekkende wijze haar solovoorstel­ling ‘In het licht’ over sexueel misbruik. 25 mei in Figi. Mis het niet!Lees meer... 

Let op: Hier volgt een mening
Op 21 april jl. organiseerde Literair Zeist in de bibliotheek een lezing over Multatuli en Wil­lem Wilmink. De lezing werd gehouden door Elsbeth Etty onder het motto “Two rebels with a cause”. Lees hier deel twee.Lees meer... 

Je hebt een liedje en je hebt een lied. In het geval van ‘Heel Hol­land zingt Hazes’ gaat over een liedje, een heleboel zelfs. Gaat het over ‘Heel Zeist zoemt Schubert’ dan is er sprake van een lied, een festival zelfs dat dit jaar toe is aan de zesde editie.

Op zater­dag 7 mei 2022 viert Zeist 77 jaar bevrijding. Het concert zal vanaf een overdekt podium in de open lucht plaatsvinden op het Rond bij het gemeentehuis Zeist. Toegang is gratis

Juist in de laatste levensfase kun­nen herin­neringen aan geuren en smaken heel belangrijk zijn. Soms vragen mensen in het hospice Heuvelrug naar oma’s gehaktbal­letjes. Dankzij het benefietconcert in het Beauforthuis kan er nu een nieuw fornuis aangeschaft worden.

Boekhandel Kramer & van Doorn heeft in mei twee bijzondere auteurs te gast in haar winkel. Op dins­dag 17 mei gaat Sandra van Doorn in gesprek met Jan­neke Siebelink en dins­dagavond 31 mei is er in samenwerking met Literair Zeist een avond met Lisa Weeda.

No Internet Connection