Een muzikale wereldreis door de wijk Vol­lenhove in Zeist, dat is VOLfest. Topmusici van over de hele wereld tref­fen elkaar in het wijkcentrum bij de Vol­lenhoveflats voor een serie bijzondere concerten, jamses­sies en muzikale demonstraties aan schoolkinderen.

Bij Slot Zeist vindt er op zon­dag 29 mei 2022 een speciale Slot Fair plaats. Kom heerlijk schatzoeken tus­sen de brocante spul­letjes. Het zijn diverse spul­len van antiekmarkten uit Frankrijk en België te koop.Lees meer... 

De al­lereerste Avondvierdaagse van Austerlitz zit erop. Mardie Woltman zit in de organisatie. Na vier avonden met prima wandelweer en zonder uitval­lers wacht ze de lopers op op het Dorpsplein.

Wat heeft een klavierspeler te zoeken op het Internationaal Liedfestival in Zeist, dat vrij­dag 13 mei begint? Liedpianist (noem hem geen begeleider) Eijsackers (55) geeft vanaf vrij­dag concerten en masterclas­ses op het Internationaal Liedfestival Zeist.

De eerste groep tien-kilometerlopers van de eerste Avondvierdaagse van Austerlitz is dins­dagavond om 18.15 uur weg­geschoten door juf Anja van de Pirapoleon onder leiding van Sandra de Hoog en 'opa Frits'

Het is op zater­dag 7 mei 2022 precies 77 jaar geleden dat Zeist bevrijd werd van de overheersing door de nazi's. Door corona kon dit heugelijke feit niet eerder herdacht worden, maar op zater­dag 7 mei 2022 liep De Oude Kerk in Zeist vol met belangstel­lenden voor de jaarlijkse herdenking.

Je hebt een liedje en je hebt een lied. In het geval van ‘Heel Hol­land zingt Hazes’ gaat over een liedje, een heleboel zelfs. Gaat het over ‘Heel Zeist zoemt Schubert’ dan is er sprake van een lied, een festival zelfs dat dit jaar toe is aan de zesde editie.

Met gerof­fel op de omfloerste trom­mels trok 4 mei een stoet van het gemeentehuis van Zeist naar het oorlogsmonument in het Walkartpark. Daar sprak burgemeester Koos Jans­sen over het thema van deze herdenking: Vrijheid in verbondenheid.

Deze week in Zeist met herdenken op 4 mei, feestvieren op 5 mei en op zater­dag 7 mei een bezoek van ‘Keep them Rol­ling’ aan het gemeentehuis. Bekijk hier het hele program­ma.Lees meer... 

No Internet Connection