Het nieuwe col­lege van burgemeester en wethouders kan vanaf volgende week aan de slag. Komende dins­dag leg­gen de (nieuwe) wethouders de eed of belofte af in de vergadering van de gemeenteraad.

Twaalf jaar geleden kwam Sander Jansen in de gemeenteraad van Zeist, voor de fractie van de VVD. "Het was een beetje bij toeval", vertelt hij. 

Marcel Fluitman kwam in 2007 in de gemeenteraad, voor de fractie van het CDA. Sinds 2014 was hij wethouder. Nu neemt hij afscheid van het col­lege, het CDA maakt geen deel uit van de nieuwe coalitie.

Op een persconferentie presenteerden GroenLinks, VVD, D66 en ChristenUnie-SGP hun coalitieakkoord. Op dins­dag 17 mei worden twee nieuwe wethouders geïnstal­leerd en twee wethouders maken een doorstart. Nieuw zijn Walter van Dijk en Angele Welting.

Juist vorige week presenteerde het bureau Steenvlinder een voorlopig ontwerp voor de verbouwing van de Thomaskerk aan het publiek. Een paar ­dagen later heeft de gemeente Zeist dit ontwerp afgewezen.

Let op: Hier volgt een mening
Twintig jaar later kijk ik met andere ogen naar het fenomeen markwerking. De marktwerking smoort ook in Zeist al­le souples­se, leidt tot bus­sen die omrijden, onbetaalbare woningbouw en bureaucratie bij de RMN.

Achter de schermen werken GroenLinks, VVD, D66 en ChristenUnie-SGP aan een solide meerderheidscoalitie. Het is de bedoeling dat het coalitie-akkoord in de week na de meivakantie klaarligt.Lees meer... 

Coalitiepartijen GroenLinks, VVD, D66 en ChristenUnie heb­ben al­le beleidsthema's doorgesproken en kun­nen elkaar goed vinden op punten waar de verkiezingsprogram­ma's verschil­len. Dat laat GroenLinks fractievoorzitter Roel van Nieuwstadt weten.Lees meer... 

Let op: Hier volgt een mening
Bij de verkiezingen van 16 maart is D66 de grote win­naar en GroenLinks de grootste partij geworden. Hoe kun je dan een informateur kiezen uit een partij die net twee zetels verloren heeft en in Zeist de grootste verliezer is?

No Internet Connection