Iets waar je al twintig jaar van droomt realiseren op je zestigste: Monique Wurpel-Berger deed het. In het pand aan de Bergweg 62 opende ze begin mei haar eigen modewinkel. ,'Uniek voor Zeist', zegt ze: ,'hier vind je gebruikte én nieuwe kleding.'Lees meer... 

Let op: Hier volgt een mening
In de jaren zeventig heb ik zeven jaar in de Torenflat gewoond, nu drink ik in lunchroom 'Samen in Zeist'. een kopje kof­fie met Ronald de Jong. Hij stelde voor om als de Van Ros­sums het Winkelcentrum Vol­lenhove te beschouwen.

Met het doel om dagbesteding en creatieve dagbesteding te bieden aan haar cliënten begon Abrona lang geleden met Abrona Kunst, Lunch en Cadeau aan de Montaubanstraat. De zaak heet nu Bij Johan­nes, maar het doel is nog steeds hetzelfde.

Afval is een toenemend probleem. Met name de gevolgen van plastic afval zijn groot. En daar wil de Werkgroep Afval 0.0 Zeist wat aan doen: winkelen zonder verpakking. Daarom organiseert de werkgroep op zater­dag 20 mei tijdens de Week Zonder Afval ‘Zero Waste Tours’ in Zeist.Lees meer... 

MultiVlaai is terug in Zeist. In zijn spiksplinternieuwe zaak aan de Slotlaan krijgt Fons van Dom­melen aan de lopende band complimentjes. 'Wat fijn dat jul­lie er weer zijn, we heb­ben jul­lie gemist!' De twintigjarige franchiser is er blij mee.Lees meer... 

Hoe zag de bevrijding van Zeist eruit? Dat is van 4 tot en met 14 mei te zien op de fototentoonstel­ling in het centrum van Zeist. In zo'n 25 etalages en horecagelegenheden vind je dan foto's van de bevrijding van Zeist.

Let op: Hier volgt een mening
Winkelcentrum De Clomp lijkt op station Almere CS: het nodigt mensen niet uit er langer dan strikt noodzakelijk te zijn. Bezoekers haasten zich vanaf het parkeerter­rein naar de winkel om daarna naar de auto terug te ren­nen.

VVD Zeist boekte dinsdagavond een succesje: de openingstijden van de winkels in Zeist staan opnieuw op de politieke agenda. Nu mogen de winkels vanaf 12.00 tot 18.00 uur hun deuren openen. Tijd voor een onderzoek door de gemeenteraad, vindt de VVD.

Let op: Hier volgt een mening
"Ik sta onder een overkap­ping en kijk gelaten naar het Plein dat door een snel om zich heen grijpende leegstand aan het verloederen is. Winkeliers worden in de verloedering meegesleurd en de samenleving heeft het nakijken."

No Internet Connection