Zeist is dit jaar 10 jaar Fair Trade Gemeente. Dat wordt gevierd met een Fair Trade Markt op zater­dag 21 mei van 10:00 tot 16:00 uur, vóór het gemeentehuis op het Rond. Twaalf duurzame organisaties nemen deel aan de markt.Lees meer... 

Bij Slot Zeist vindt er op zon­dag 29 mei 2022 een speciale Slot Fair plaats. Kom heerlijk schatzoeken tus­sen de brocante spul­letjes. Het zijn diverse spul­len van antiekmarkten uit Frankrijk en België te koop.Lees meer... 

Het eerste Slot Bier van 2022 is donder­dag geserveerd in Zeist. Het Zeister bier staat er weer, nadat de productie tijdens de coronaperiode was gestaakt. Al­le opbrengsten van het traditioneel Zeister blond bier gaan naar goede doelen in Zeist, veelal voor de jeugd.

Wat heeft een klavierspeler te zoeken op het Internationaal Liedfestival in Zeist, dat vrij­dag 13 mei begint? Liedpianist (noem hem geen begeleider) Eijsackers (55) geeft vanaf vrij­dag concerten en masterclas­ses op het Internationaal Liedfestival Zeist.

Twaalf jaar geleden kwam Sander Jansen in de gemeenteraad van Zeist, voor de fractie van de VVD. "Het was een beetje bij toeval", vertelt hij. 

Marcel Fluitman kwam in 2007 in de gemeenteraad, voor de fractie van het CDA. Sinds 2014 was hij wethouder. Nu neemt hij afscheid van het col­lege, het CDA maakt geen deel uit van de nieuwe coalitie.

De Zeister cabaretier en singer-songwriter Dorine Wiersma staat op zater­dag 28 mei en zon­dag 29 mei in het Torenlaan Theater met haar nieuwe show ‘Vlieg op!’. In ‘Vlieg op!’ houdt Dorine zich niet meer in en zingt ze al­leen nog maar wat ze denkt!

Naar het boek "Mijn ware Verhaal" van Karin Bloemen speelt Lis­se Knaapen op indrukwekkende wijze haar solovoorstel­ling ‘In het licht’ over sexueel misbruik. 25 mei in Figi. Mis het niet!Lees meer... 

Het is op zater­dag 7 mei 2022 precies 77 jaar geleden dat Zeist bevrijd werd van de overheersing door de nazi's. Door corona kon dit heugelijke feit niet eerder herdacht worden, maar op zater­dag 7 mei 2022 liep De Oude Kerk in Zeist vol met belangstel­lenden voor de jaarlijkse herdenking.

No Internet Connection