Bij Broodje Seijst wordt zater­dag hard gewerkt. Eigenaar On­no de Vries - korte broek, werkhandschoenen en roetvegen op zijn shirt - rijdt een kruiwagen vol stinkend puin naar buiten. Hij neemt pauze om zijn verhaal te doen.

Op de haring, op de haring, het zilver van de zee! De man­nen van Shantykoor Nootdweer had­den speciaal voor de haringparty extra geoefend op dat lied. Ze zongen zater­dag in hartje Zeist, terwijl het publiek zich de Hol­landse Nieuwe goed liet smaken.

De ondernemers in het centrum van Zeist nodigen u uit om Hol­landse Nieuwe te proeven op de haringparty, op zater­dag 18 juni tus­sen 12.00 en 17.00 uur. Zolang de voor­raad strekt mag u gratis proeven.

De ene na de andere bos bloemen wordt afgegeven bij Niek Rodewijk, enkele ­dagen na de brute inbraak in zijn zaak aan de Slotlaan. Een fles wijn, warme woorden. ,,Het medeleven is groot", zegt de juwelier, ,,ik kan altijd nog een bloemenzaak begin­nen."Lees meer... 

Slechts anderhalve minuut waren ze bin­nen. Maar de inbrekers die afgelopen nacht toesloegen bij Juwelier Goudsmid Rodewijk in Zeist wisten in die korte tijd ontzettend veel schade aan te richten.

Als het aan kermisorganisator Björn de Beer ligt, is de kermis op de Markt het begin van een traditie. Hij kijkt tevreden terug: ,,Het is goed geweest. De eerste ­dagen was er veel publiek en tus­sen de buien door was het op zon­dag en maan­dag ook gezel­lig.’’ 

Motoren kijken op de ter­ras­sen aan de Slotlaan. Dat kan, want op zater­dag 11 juni komt The Blind Elephant Motor­run 2022. Trikes en motoren met zijspan in al­le soorten en maten. Dus zorg dat je op tijd een mooi plekje hebt.Info in het filmpje.Lees meer... 

Boekhandel Kramer & van Doorn heeft in mei twee bijzondere auteurs te gast in haar winkel. Op dins­dag 17 mei gaat Sandra van Doorn in gesprek met Jan­neke Siebelink en dins­dagavond 31 mei is er in samenwerking met Literair Zeist een avond met Lisa Weeda.

Sportspecialist Sun­ny Camp zorgt al meer dan zestig jaar voor dynamiek op de Slotlaan. Met de verdub­beling van de winkelop­pervlakte heeft de sportspeciaalzaak van Cornel, Ineke en Ben zin in de toekomst. Vrij­dag 22 april wordt de winkel of­ficieel heropend.

No Internet Connection