Zeistermagazine laat de raadsleden aan het woord. Dit keer: Falco van ’t Riet (GroenLinks): "De omgevingsvisie gaat ook over onze leefomgeving. De natuur heeft zoveel in moeten leveren dat zij er slecht voor staat. Terecht zien inwoners deze trend graag gekeerd."Lees meer... 

"Wat gebeurt er met onze wijk? Wan­neer kun­nen we weer plan­nen voor de toekomst maken?" Bewoners van de Odijkerweg verkeren in onzekerheid nu duidelijk is dat ze straks mid­denin de nieuwe stationswijk wonen. ,,We wil­len zo snel mogelijk perspectief heb­ben".

De gemeente Zeist staat op de derde plek van slechtst geïsoleerde huizen van de provincie Utrecht, zo blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het CBS.

Zater­dag 20 mei 2023 openen op de Gemeenschap­pelijk Wonen Dag in het hele land woongemeenschap­pen hun deuren voor publiek. Ook bij Woongroep 50+ Meester de Klerkstraat is iedereen van 13 tot 16 uur van harte welkom.Lees meer... 

De ontwikkelingen heb­ben even stilgelegen, maar daar is nu verandering in gekomen: “Er is een nieuw col­lege en we zijn in gesprek met wethouder Wouter Catsburg, de huidige portefeuil­lehouder”, zegt Nel Sangers van Stichting Knar­renhof.

Op de Gemeenschap­pelijkWonenDag op zater­dag 20 mei opent ook de Zeister woongemeenschap “Zeisterwerf” haar deuren. Gemeenschap­pelijk wonen voegt iets toe voor de bewoners, maar ook aan de maatschap­pij.

Tamara uit Zeist heeft sinds haar scheiding geen dak meer boven haar hoofd. Ze heeft drie dochters. Hoe moet het nu verder met haar? De SP Zeist vraagt dinsdagavond in de vergadering van de gemeenteraad aandacht voor haar situatie.Lees meer... 

De SP-Zeist is van plan om vandaag, op dins­dag 18 april om 19 uur, een tent op te zetten voor het gemeentehuis. De partij vraagt op deze manier voorafgaand aan de raadsvergadering aandacht voor Tamara, die met drie kinderen die al maanden dakloos is.

Vanaf 1 mei wonen John en Odilia Hortensius in een camper. Ze heb­ben hun huis in de Hortensialaan in Zeist verkocht om voor onbepaalde tijd op reis te gaan, met hun twee kinderen. Met als doel: het vinden van een nieuw thuis.

No Internet Connection