Om senioren de gelegenheid te bieden om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen, sluit gemeente Zeist zich aan bij Doortrap­pen. de eerste Doortrap­penactiviteit vond plaats op dins­dag 10 mei.

Juist in de laatste levensfase kun­nen herin­neringen aan geuren en smaken heel belangrijk zijn. Soms vragen mensen in het hospice Heuvelrug naar oma’s gehaktbal­letjes. Dankzij het benefietconcert in het Beauforthuis kan er nu een nieuw fornuis aangeschaft worden.

In deze video krijg je in 2 minuten een beeld van de Zeister instel­ling Bartiméus, wat ze doen en voor wie ze er zijn. Bartimeús geeft ondersteuning aan mensen met een visuele beperking.Lees meer... 

Let op: Hier volgt een column
Een man van mid­delbare leeftijd werd ons kantoor bin­nen gereden. Ik hoorde over zijn vergevorderde ziekte. Hij woonde al­leen in een ap­partement in Zeist en was niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen.

Spring jij op zon­dag 25 september op je zadel om te trap­pen voor jouw hart én dat van een ander tijdens de eerste editie van CYCLE NL? Een eendaags fietsevenement vanaf vliegbasis Soesterberg waarbij je geld inzamelt voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

De eerste eikenproces­sierupsen zijn uit hun ei gekropen. Zij heb­ben op dit moment nog geen brandharen die overlast veroorzaken. Hét moment dus om te starten met het preventief bestrijden van de rupsen.

Lionsclubs verkopen de zater­dag voor Moeder­dag asperges om geld op te halen voor een goed doel. Op 7 mei staat Lionsclub Zeist met een marktkraam op de Voorheuvel om asperges te verkopen. Het Zeister goede doel is Abrona.

Op 11 mei 2022 is er in het gemeentehuis van Zeist een bijeenkomst over de laatste levensfase. Zeister huisarts Brenda Ott verzorgt samen met Robin Zuidam van Het Bezin­ningshuis de presentatie van deze mid­dag.Lees meer... 

Op dins­dag 10 mei reikt de Provincie Utrecht het certificaat "Doortrap­pengemeente" uit aan de gemeente Zeist. Albert van Kuijk, oud-wethouder verkeer en oprichter van de Algemene Seniorenvereniging Zeist, zal het certificaat voor Zeist in ontvangst nemen.

No Internet Connection