Waarom wil de overheid tijdens een ‘nijpend tekort aan opvangplekken’ toch ‘een goede opvanglocatie’ sluiten? Het Walaardt Sacré Kamp: Gemeente én lokale bevolking Zeist staan de achter de opvang van Afghaanse vluchtelingen, maar het Rijk wil deze locatie sluiten.

Als je dit jaar naar de Grand Prix van Zandvoort bent geweest, dan heb je daar niet één maar twéé keer het Wilhelmus horen spelen. Max Verstap­pen won in de Formule 1 klas­se, maar onze eigen Mor­ris Schuring uit Den Dolder won in de Porsche Supercup klas­se.

Stadsdichter Pauline Pisa schreef in opdracht van de bewoners van de wijk Beukbergen het gedicht "Een man een man, een woord een woord" voor het afscheid van burgemeester Koos Jans­sen.Lees meer... 

Evert Terpstra, die gisteravond na zeventien jaar afzwaaide als voorzitter van SV Zeist, kreeg voor zijn verdiensten voor de voetbalclub de gouden KNVB-speld uitgereikt. Ook waren er lovende woorden van sportwethouder Angèle Welting.Lees meer... 

Buurtinitiatief Duurzaam Wonen Den Dolder organiseert voor al­le woningeigenaren in Den Dolder een col­lectieve inkoopactie van zon­nepanelen. Er is gekozen voor een leverancier die duurzame en eerlijke panelen levert. Daarnaast ontvangen al­le deelnemers een burenkorting.

Ruim één vijfde van de CO2-uitstoot komt voor rekening van ons voedsel: productie, verpakkingsmateriaal, transport en de koeling van de supermarkt. En vergeet de verspil­ling niet: jaarlijks gooien we per persoon gemid­deld 33 kilo voedsel weg. Hoe kun je duurzamer eten?

De gemeenteraad van Zeist heeft donderdagavond ingestemd met het gewijzigde advies 'Nieuwe verbindingen Den Dolder'. Daarnaast komt er een onderzoek naar een oplos­sing voor de 'zuidelijke aansluitroute' naar het centrum van Den Dolder.Lees meer... 

Na een jeugd in een streng reformatorisch gezin, dat rouwde om de dood van een broer, deed Ardin Mourik (41) zo'n beetje al­les wat niet strookt met zijn opvoeding. Maar zijn spirituele kant liet hem nooit los. Sinds een half jaar is hij dominee in het witte kerkje in Huis ter Heide.

'Buurtschap' heet het gedicht dat stadsdichter Jan-Paul Rosenberg heeft voorgedragen ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de Vereniging Bosch & Duin.

No Internet Connection