Bijna een jaar na zijn verdwijning is Rida Zoundri uit Zeist nog altijd spoorloos. Op 19-jarige leeftijd verdween de Zeistenaar toen hij een bergwandeling ging maken in de buurt van In­nsbruck. Zoekacties heb­ben niets opgeleverd.Lees meer... 

Al dertien keer ingebroken in Huis ter Heide, meldt de gemeente op grote, fel lichtgevende tekstkar­ren langs de Doldersweg. Dat lijkt veel op een inwonersaantal van 3100 (voor Bosch en Duin en Huis ter Heide).

Bij de noodopvang voor vluchtelingen op het Kamp van Zeist in Soesterberg zijn vrij­dagmid­dag ongeregeldheden uitgebroken. De politie moest eraan te pas komen om de kersverse bewoners te kalmeren. Een persoon is meegenomen naar het bureau.

De provincie verlaagt de maximumsnelheid op de Woudenbergseweg van 80 naar 60 kilometer per uur op het traject tus­sen het hertenkamp in Zeist en het kruispunt Quatrebras, waar je kunt afslaan naar de N227.Lees meer... 

De provincie Utrecht wil op een aantal provinciale wegen de snelheid verlagen naar 60 kilometer per uur. De eerste weg die wordt aangepakt is de N224 van Zeist naar Woudenberg. Het provinciebestuur wil daarmee de verkeersveiligheid verbeteren én wat doen voor het milieu.

Inbrekers heb­ben tijdens de afgelopen herfst en winter in de provincie Utrecht ongeveer even vaak toegeslagen als in het jaar ervoor. In de regionale cijfers val­len vooral de gemeenten De Bilt, Zeist en Rhenen op.Lees meer... 

De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling in Zeist, afgelopen vrij­dag 15 april. Daar werd in het centrum rond 02.00 uur een persoon tegen de grond geslagen. Vervolgens kreeg die persoon ook nog meerdere trap­pen en klap­pen.

Zeist is het rode mid­delpunt van Nederland op de kaart van de meest inbraken van Nederland. In de provincie Utrecht zijn in 2021 relatief de meeste woninginbraken gepleegd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De kans op een woninginbraak is in Nederland relatief het grootst in de gemeente Zeist. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van Nationale Politiedata. Per 1.000 huishoudens werd hier in 2021 in totaal 8,2 keer ingebroken.

No Internet Connection