De bijbelschool de Wittenberg, in de bos­sen van Zeist, viert zater­dag haar vijftigjarig jubileum. Het Nederlands Dagblad leefde een ­dag mee in het ritme van de protestantse leefgemeenschap.

Al veertig jaar is Frans Frans­sen als dwarsfluitdocent verbonden aan de Zeister Muziekschool, nu onderdeel van Kunstenhuis Idea. Het instrument was vroeger -ook onder jongeren- populair, mede dankzij Thijs van Leer en later Berdien Sternberg.

Leerlingen van de Zeister basis­school El Amana in De Clomp heb­ben een filmpje gemaakt waarin ze oproepen beter te zorgen voor het milieu. "Een beter milieu begint bij jou en bij mij! Zie je rom­mel op straat? Ruim het op en geef het goede voorbeeld".Lees meer... 

De 11-jarige Abdal­lah Yohya slaapt al nachten niet. Op het Utrechtse Ger­rit Rietveld Col­lege lag zijn droom. Om de hoek van zijn huis in Voordorp, op vijf minuten fietsen. Maar het lot besliste anders: het werd ­dagelijks 2 keer 40 minuten fietsen naar De Breul in Zeist.

Dr. Petronel­le Baarda uit Zeist promoveerde vandaag op een praktisch-theologisch onderzoek naar 'Floreren. Over positieve psychologie in de praktijk van het onderwijs'. "Het beste uit jezelf halen. Worden wie je echt bent. Je kernkwaliteiten ontwikkelen".

Van 10 tot en met 13 mei is de eerste Avond4daagse van Austerlitz. Om mee te doen aan de A4DA moet u zich inschrijven. Dat kan tot en met 30 april op: www.a4d-austerlitz.nl Deelname is vanaf 6 jaar en de kosten bedragen € 5,50 per deelnemer.

Katholieke scholengemeenschap (KSG) De Breul in Zeist is dit jaar de host van het vmbo-debattoernooi. Meer dan twintig teams van vmbo-scholen strijden om de prestigieuze titel: ‘Landelijk VMBO Debatkampioen 2022’.

Wij zijn Laurence Verbree, Noah de Boer en Chris Lemstra van mid­delbare school KSG De Breul. Wij zijn de initiatiefnemers van StudieHub De Breul. Inmid­dels staan wij in de finale van ‘ondernemers van het jaar’. Stem op ons!

Nu het weer de tijd van het jaar is dat een nieuwe lichting examenleerlingen zich kan inschrijven voor een studie aan hogeschool of universiteit, heeft Ger­rie Strik van de Vrije Hogeschool Zeist één voornaam advies: denk ook eens aan een tus­senjaar.

No Internet Connection