In 1924 begon de Zeister plaatstaalfabriek Van Mouwerik & Bal met het produceren van speelgoed bouwdozen onder de naam Mobaco. Het Geheugen van Zeist haalde de bouwdozen uit het stof en maakte er een mooie tentoonstelling van.

Op woensdag 6 en woensdag 20 maart organiseert het Geheugen van Zeist in samenwerking met Mobaco.nl gratis bouwmiddagen voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Mobaco is kleurrijk constructiespeelgoed van hout en karton dat vanaf 1924 in Zeist geproduceerd werd door N.V. Plaatmetaalindustrie Van Mouwerik & Bal (Moubal). 

De bouwmiddagen zijn een activiteit bij de tentoonstelling ‘100 jaar Mobaco’, van 19 februari tot en met 24 mei te zien in het Historisch Informatiepunt in de publiekshal van het Gemeentehuis Zeist. De eerste bouwmiddagen zijn gepland op 6 en 20 maart, steeds om 14.00 uur en om 15.00 uur. Als de bouwmiddagen een succes blijken, worden er nieuwe data toegevoegd. De gratis bouwmiddagen vinden plaats in de publiekshal van het gemeentehuis. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via www.geheugenvanzeist.nl 

In 1924, nu honderd jaar geleden, begon de Zeister plaatstaalfabriek Van Mouwerik & Bal met het produceren van speelgoed bouwdozen onder de naam Mobaco. Honderdduizenden dozen werden over de hele wereld verkocht. Na de opkomst van Lego in de jaren vijftig nam de populariteit af en verdween Mobaco.
Het Geheugen van Zeist en organisator Caspar Mol haalden de bouwdozen uit het stof en maakte er een mooie tentoonstelling van, die t/m 24 mei 2024 is te zien in de hal van het gemeentehuis.