De Zeister zangeres en liedjesschrijver Channah van ‘t Riet toert op dit moment langs de Nederlandse theaters met haar muziekprogramma ‘Songs for Leonard’. Op 14 januari doet zij het Beauforthuis in Austerlitz aan.

Channah van 't Riet trok door Canada en Amerika, op zoek naar de plekken waar haar muzikale held, Leonard Cohen, gewoond en geleefd had. Tijdens deze reis dook zij dieper in zijn werk en begon zich af te vragen: wie waren de vrouwen waar hij over zong?

Wie was Suzanne eigenlijk? Is de one-night-stand met Janis Joplin echt zo gegaan als in het liedje ‘Chelsea Hotel’? En wat was de band tussen Leonard en Joni Mitchell? Voor Cohen’s geboortehuis, in de bekende popzalen van New York en zijn stamcafé in Montreal: al reizende begon Channah muzikale tegenreacties te schrijven op het oeuvre van Cohen, om deze vrouwen een stem te geven.Terug in Nederland schreef Channah, aan haar keukentafel in Zeist, de teksten voor een voorstelling. Samen met het Utrechtse productiehuis Nieuwe Makers en theatermaakster Cyrelle Failé maakte zij vervolgens muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’. 

Informatie en kaarten op de site van Het Beauforthuis

Lees meer over Channah van 't Riet op haar website