Elke jaar legt de vrijwilliger van het jaar een tegel met naam in de Walk of Fame op de Slotlaan in Zeist. Winnaar van de prijs Herman Wierenga werd zo geëerd voor zijn inzet voor Samen Duurzaam Zeist, hèt platform van duurzame initiatieven van bewoners.

Herman Wierenga is één van de oprichters van Samen Duurzaam Zeist. Met zijn bijdrage is het uitgegroeid tot wat het nu is: een beweging van meer dan 1000 actieve Zeistenaren met tal van aangesloten initiatieven om Zeist groener, gezonder en duurzamer te maken.

,,Ik wil graag goede dingen doen voor Zeist, omdat ik mij deelgenoot voel en profiteer van de prachtige woonomgeving. Vanuit mijn werk bij het Ministerie van Landbouw heb ik ervaring opgedaan met stadslandbouw. Daarnaast ben ik bioloog en boerenzoon. Al die ervaringen wilde ik delen in Zeist,” vertelt Herman.

Herman wordt er blij van om te zien hoeveel Zeistenaren bijdragen aan duurzaamheid. "Het doel van Samen Duurzaam Zeist is om duurzaamheid zó te laten landen in de Zeister gemeenschap dat men er zelf ook naar leeft. Dat zien we gebeuren."

Herman Wierenga is actief in de werkgroep Kromme Rijncorridor, waar verbetering van biodiversiteit centraal staat. Hier lees je achtergrond van deze werkgroep.
Ook zet hij zich in voor stadslandbouw in Zeist. Je vindt stadsladbouw in allerlei vormen in Zeist. Wijngaard Hoog Beek en Royen is een succesverhaal van een groot project. Dit is een reportage van Herman Wierenga toen hij namens Samen Duurzaam Zeist te gast was bij de wijnmakers.