My Salinger Year is de openingsfilm van de reeks Boek & Film-voorstellingen 2021-2022 in bioscoop Figi. Elke voorstelling wordt door Filmjournalist Harry Peters voorzien van een inleiding, een reader en een nabespreking voor belangstellenden. 

De reeks Boek & Film is een samenwerkingsverband van Literair Zeist, Bibliotheek Idea Zeist en bioscoop Figi. Elke maand staat er een nieuwe film centraal waarin literattur en film samenkomen. Er zijn twee series van vijf films per seizoen, waarvoor zowel serie-kaarten als losse tickets beschikbaar zijn (indien voorradig). Klik hier beneden voor de trailer van My Salinger Year
Info: www.literairzeist.nl/activiteiten/boek-and-film/ 

Over My Salinger year:

Wanneer de jonge Joanna voor een literair agentschap komt te werken, krijgt ze als taak de brieven aan auteur J.D. Salinger te beantwoorden.
New York, de jaren '90. Na haar afstuderen droomt Joanna ervan schrijfster te worden. Ze vindt een baan als assistent van literair agent Margaret. Joanna’s werk bestaat grotendeels uit het verwerken van de vele fanbrieven gericht aan de auteur J.D. Salinger, een van de belangrijkste cliënten van het agentschap. Maar hoe meer ze de soms hartverscheurende post van over de hele wereld leest, hoe meer het Joanna tegenstaat de gebruikelijke onpersoonlijke standaardbrief als reactie te sturen. Stiekem begint ze de antwoordbrieven persoonlijker te maken, met grappige en ontroerende gevolgen van dien. En terwijl Joanna hierbij de stem van de grote schrijver Salinger gebruikt, ontdekt ze die van haarzelf.