De Week van de Duurzaamheid, van 7 tot 15 oktober is een begrip geworden in Zeist. in die week wordt een divers pallet van actieve duurzame groepen in de schijnwerpers gezet. Je kunt kiezen uit dertig activiteiten door heel Zeist en de dorpen er omheen.

Trots

Organisator Margreet van der Pijl van Samen Duurzaam Zeist is trots: “Het duurzame bewustzijn is Zeist is groot. Vrijwel iedereen draagt een steentje bij. Dat begint bij thuis afval scheiden of kleine aanpassingen in huis om het energieverbruik terug te brengen. Daarnaast zijn er tientallen groepen met mensen die samen een stapje verder gaan.” 
Je kunt kiezen uit dertig activiteiten door heel Zeist en de dorpen er omheen. De Brinker Herfstmarkt van de Dorpsboerderij De Brink is het openingsevenement van de Week. Gezellig, met aandacht voor kinderen, maar je vindt er kramen van verschillende duurzame vrijwilligersinitiatieven. Bij de kraam van de Weggeefwinkel kun je kapot plastic speelgoed ruilen voor heel speelgoed.

Frisse Pitch

Op dinsdag 10 oktober, tijdens de Frisse Pitch Night in het TorenlaanTheater presenteren 9 finalisten hun ideeën om Zeist leuker, socialer en duurzamer te maken. Ze hopen allemaal op één van de prijzen van €1000 om hun idee te helpen realiseren.
Margreet van der Pijl van Samen Duurzaam Zeist: ,,Die finalisten staan er niet zomaar. Ze zijn door een selectie heen gekomen en dat betekent dat hun idee verrassend is, dat het een wow-effect heeft en dat hun plannen planetproof zijn”.

Warmtepomp

Mijn Groene Huis pakt groot uit door op vier plaatsen in de gemeente een lezing over warmtepompen te organiseren. Presentatie wordt verzorgd door Remco van Zijl van Energie Techniek Zeist. Hij heeft en uitgesproken mening over toepassen van verschillende warmtepompen. Na de presentatie is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Verder kun je kiezen uit nog veel meer activiteiten, zoals de Zero Waste Tour, tochtworm maken bij Kringloop Zeist, een uurtje meehelpen bij de Bermbrigade en nog veel meer. Allemaal projecten die door vrijwilligers uit Zeist worden gedragen. 

Wil je tijdens de Week van de Duurzaamheid kennis maken, kijk dan voor alle info op www.weekvandeduurzaamheidzeist.nl