Afval is een toenemend probleem. Met name de gevolgen van plastic afval zijn groot. En daar wil de Werkgroep Afval 0.0 Zeist wat aan doen: winkelen zonder verpakking. Daarom organiseert de werkgroep op zaterdag 20 mei tijdens de Week Zonder Afval ‘Zero Waste Tours’ in Zeist.

Afval is een toenemend probleem. We produceren te veel, ondanks dat veel mensen hun best doen om afval verminderen door beter te scheiden.

Met name de gevolgen van plastic afval zijn groot. En daar wil de Werkgroep Afval 0.0 Zeist wat aan doen. Een prima oplossing is bijvoorbeeld winkelen zonder verpakking.

Daarom organiseert de Werkgroep Afval 0.0 Zeist op zaterdag 20 mei tijdens de Week Zonder Afval de ‘Zero Waste Tours’ in Zeist.

Microplastics
Er zijn in Zeist grote stappen gemaakt om de hoeveelheid afval terug te dringen en zoveel mogelijk materiaal te recyclen. Toch zie je wereldwijd een verontrustende toename van plastic in de oceanen. Niet alleen de trieste beelden van een schildpad die verstrikt raakt in het plastic van een sixpack bier, maar vooral ook de plastic soep die drijft in de oceanen. Microdeeltjes plastic maken dieren ziek en komen zelfs in onze voedselketen.

Alle reden dus om de afvalproductie te verminderen.

Zero Waste Tours
De tijd dat je een plastic tasje meekreeg in de winkel is voorbij. We raken inmiddels weer steeds meer gewend aan het meenemen van de eigen tas. Dat scheelt heel veel plastic.

Maar nu is het tijd om door te pakken. Neem bijvoorbeeld zelf broodzakken, bakjes, pannetjes en bekers mee voor je aankopen. Tijdens de Zero waste Tour Zeist op zaterdag 20 mei neem je een kijkje bij de winkels waar verpakkingsvrij winkelen mogelijk is. Ze zijn herkenbaar aan de raamsticker.

Deelnemen aan de Tour
Op:
 20 mei
Tijd: de tours duren ongeveer een uur
Tussen 10:00 en 13:00 uur
Start: bij de muurschildering van de bibliotheek
AanmeldenDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Werkgroep Afval 0.0 Zeist kan nog wel wat hulp gebruiken.
Belangstelling? Meld je aan bij de werkgroep Afval 0.0.