De Zeister sprinter Merijn Scheperkamp heeft zich tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Thialf geplaatst op de 500m voor de World Cup wedstrijden. Na diskwlificatie in de eerste race werd hij knap tweede in de tweede 500m.

Scheperkamp

Voor Merijn Scheperkamp van de opleidingsploeg was dit een 500 meter met twee gezichten. In de eerste omloop uit de wedstrijd geschoten na een tweede valse start, en een tweede plaats in de tweede race met een persoonlijke recordtijd van 34,82 (was 34,91). "Daar heb ik het nog wel even over gehad. Als ik in de eerste rit ook zo'n tijd had kunnen neerzetten, had ik kunnen meedoen om de winst. Maar goed, dat is niet zo. Ik kan het niet meer veranderen. Ik stond niet stil. En hoe lang de starter ook wacht, je moet stil blijven staan. Hoe het kwam, weet ik niet. Ik heb dit nooit eerder meegemaakt."

Hij kon na die diskwalificatie de knop in ieder geval omzetten. "Was wel moeilijk", vertelde Scheperkamp. "Misschien wel één van de lastigste dingen die ik tot nu toe heb gedaan. Maar het geeft wel extra voldoening als dat zo uitpakt. De opening in 9,7 was natuurlijk al super en op het moment dat ik mijn tijd zag, volgde er wel even een flinke ontlading. Mooi." Want daarmee, zo werd al snel duidelijk, gaat hij Verbij en N'tab vergezellen in de World Cups. "Geweldig."