Vanaf donderdag 20 september kunnen inwoners van Zeist op een elektrische deelfiets stappen. Een elektrische fiets van TIER om precies te zijn. Om de komst van TIER in Zeist te vieren, krijgen inwoners twee ritten cadeau.

Zeist wil de deelfiets een kans geven als aanvulling op het openbaar vervoer. De fietsen van het bedrijf Tier zijn te gebruiken zonder dat een abonnement nodig is. Voordeel van het feit dat buursteden Utrecht en Amersfoort het systeem al kennen is dat mensen die bijvoorbeeld vanuit Zeist naar Utrecht gaan hun deelfiets daar mogen achterlaten.

Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelfietsen moet je de app van TIER downloaden. Je kunt daarmee een fiets ontgrendelen en gebruiken.
De fietsen hebben vaste parkeerplekken. Die zijn aangegeven op een dynamische kaart in de app van Tier. Daarop is ook te zien waar een beschikbare fiets staat en in welk gebied de fiets mag worden gebruikt. Donderdag begint een proef met twintig fietsen van aanbieder Tier.

Als je gaat reizen met een elektrische deelfiets van TIER, dan betaal je een starttarief van € 1. Vervolgens betaal je een bedrag per minuut. Afhankelijk van de stad waar je deze fiets gebruikt, varieert de prijs tussen € 0,22 of € 0,23* per minuut.